Vicdanlı Gençlik Kısa Film Yarışması Duyurusu

Vicdan Vakfı, vicdan ve empati konularını kısa film formatında işlemeye cesaret eden 18 - 35 yaş aralığındaki genç yetenekleri bu yarışmaya davet ediyor. Bu yarışma, gençlerin yaratıcılıklarını sergilemeleri ve toplumsal farkındalık yaratmaları için benzersiz bir fırsat sunuyor.

Yarışmanın Teması ve Beklentiler:

Bu yarışma, gençlerin kendilerini ifade etmeleri ve vicdan ile empati kavramlarını kısa film formatında ele almaları için benzersiz bir fırsat sunuyor. Yarışmaya katılacak eserlerden beklentilerimiz şunlardır:

Tematik Derinlik: Vicdan ve empati konularını sadece yüzeyde değil, derinlemesine işleyen, bu konuları farklı yönleriyle ele alan eserler.

Yaratıcı Yaklaşımlar: Konuyu özgün bir şekilde ele alarak, izleyiciyi düşündüren, sorgulamaya teşvik eden ve duygusal bir etki yaratan çalışmalar.

Toplumsal Duyarlılık: Toplumun vicdanını harekete geçirecek, empati duygularını pekiştirecek ve izleyicilerin farkındalıklarını artıracak eserler.

Sanatsal Kalite: Görsel ve işitsel anlamda yüksek sanatsal kaliteye sahip, teknik ve estetik açıdan dikkat çekici filmler.

Etkileyici Anlatım: Güçlü bir hikaye anlatımı ve etkili bir senaryo ile izleyicileri bağlayacak, onları hikayenin içine çekecek filmler.

Yarışmanın Jürisi:

Yarışmanın değerlendirme süreci, alanında uzman yönetmen ve sanatçılardan oluşan bir jüri tarafından yönetilecektir. Jüri üyelerimiz, sinema ve sanat dünyasında tanınmış, deneyimli ve saygın isimlerden seçilecek olup, katılımcılara adil ve profesyonel bir değerlendirme sunacaklardır.

Yarışmanın Teknik Şartnamesi ve Başvuru Süreci:

Yaş: 18 - 35 yaş arasındaki bireyler veya ekipler.

Film Uzunluğu: Maksimum 15 dakika.

Format: Yüksek çözünürlükte (HD veya üstü) dijital format.

Dil ve Altyazı: Eserinizi istediğiniz dilde hazırlayabilirsiniz, Türkçe dışındaki dillerde hazırlayacağınız çalışmalarda Türkçe altyazı gerekliliği vardır.

Son Başvuru: 10 Haziran 2024.

Başvuru Yolu: iletisim@vicdanvakfi.org (eposta başlığı olarak: Kısa Film Yarışması Başvurusu).

Gerekli Belgeler: filmin dijital kopyası, yönetmenin ve ekip arkadaşlarının özgeçmişleri, filmin kısa tanıtımı ve özeti.

Değerlendirme ve Ödüller:

Değerlendirme: Uzman jüri tarafından.

Birinciye: 25.000 TL

İkinciye: 15.000 TL

Üçüncüye: 10.000 TL

Yayın Hakları:

Vakıf, ödül kazanan eserleri tanıtım amaçlı kullanabilir.

Duyuru Metni:

Vicdan Vakfı'nın düzenlediği Vicdanlı Gençlik Kısa Film Yarışması, gençlerin vicdan ve empati gibi önemli temaları kısa film sanatıyla ifade etme fırsatı sunuyor. Yaratıcılığınızı ve duyarlılığınızı sergileyin ve toplumsal farkındalık yaratın! Başvurularınızı 10 Haziran 2024 tarihine kadar bekliyoruz. Tüm yarışmacılara başarılar diliyoruz!

Sponsorlarımıza Teşekkürler:

Bu etkinliği mümkün kılan sponsorlarımıza teşekkür ederiz. Destekleriyle genç yeteneklerin bu önemli platformda seslerini duyurmalarına ve toplumumuzun gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.

Hep birlikte daha bilinçli ve empatik bir toplum inşa etmek için desteğinizi bekliyoruz!