Çocukların Korunması

Çaresizlere, ezilenlere, ötekileÅŸtirilenlere, dışlananlara elimizi uzatırken baÅŸta 18 yaşından küçükler olmak üzere onların hassas ve kırılgan durumlarının farkındayız ve mahremiyetlerinin korunması en önde gelen önceliÄŸimizdir.

Çocuk Koruma Politikamız

1. Amaç

VÄ°CDAN Vakfı, çocukların korunması ve refahının saÄŸlanmasını temel bir öncelik olarak kabul eder. Bu politika, vakfın tüm faaliyetlerinde çocukların korunmasını saÄŸlamak ve çocuklara yönelik her türlü istismarın önlenmesi için bir çerçeve sunar.

2. Kapsam

Bu politika, VÄ°CDAN Vakfı'nın tüm çalışanları, gönüllüleri, ortakları ve ilgili diÄŸer tüm tarafları kapsar.

3. Temel Ä°lkeler

• Çocukların En Ä°yi Çıkarları: Tüm kararlar ve faaliyetler, çocukların en iyi çıkarlarını gözeterek yapılır.

• Sıfır Tolerans: Çocuk istismarına karşı sıfır tolerans politikası uygulanır.

• Katılım ve Saygı: Çocukların görüÅŸleri, hakları ve özgürlükleri saygıyla ele alınır ve onların katılımı teÅŸvik edilir.

• Gizlilik ve Koruma: Çocukların gizliliÄŸi ve mahremiyeti korunur.

4. Sorumluluklar

• EÄŸitim ve Farkındalık: Vakıf çalışanları ve gönüllüleri, çocuk koruma politikası ve prosedürleri konusunda düzenli olarak eÄŸitilir.

• Ä°hbar YükümlülüÄŸü: Çocuk istismarı ÅŸüphesi veya bilgisi olan herkes, derhal yetkililere ve vakıf yönetimine bildirimde bulunur.

• Risk DeÄŸerlendirmesi: Vakfın tüm faaliyetleri, çocukların korunması açısından düzenli olarak deÄŸerlendirilir.

5. Uygulama ve Ä°zleme

• Politika Uygulaması: Tüm vakıf faaliyetleri, bu politika doÄŸrultusunda yürütülür.

• Denetim ve DeÄŸerlendirme: Çocuk koruma uygulamaları düzenli olarak denetlenir ve deÄŸerlendirilir.

• Åžikayet Mekanizması: Çocuklar veya onların temsilcileri tarafından yapılan ÅŸikayetler ciddiye alınır ve hızlı bir ÅŸekilde iÅŸleme konulur.

6. Prosedürler

• EÄŸitim ve Farkındalık Programları: Çocuk koruma konusunda düzenli eÄŸitim ve farkındalık programları düzenlenir.

• Güvenli Ortam: Çocukların vakıf faaliyetlerine katıldığı tüm ortamlar güvenli ve destekleyici olacak ÅŸekilde düzenlenir.

• Ä°hbar ve Yanıt Prosedürleri: Çocuk istismarı ÅŸüphesi veya olaylarına yönelik açık ve etkili ihbar ve yanıt prosedürleri oluÅŸturulur.

• Ä°ÅŸe Alım ve Görevlendirme: Çalışan ve gönüllülerin iÅŸe alım ve görevlendirme süreçleri, çocuk koruma politikasına uygun olarak yürütülür.