Kişisel Verilerin Korunması

Bu sayfada 6698 sayılı yasa kapsamında Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili belgelere ulaşabilirsiniz.

Gönüllü Uzman Aydınlatma Metni

Sayın Gönüllü Uzman,

Vicdan Vakfı olarak, maÄŸdurlara yardım etme konusunda bizimle yol arkadaÅŸlığı yapmayı kabul ettiÄŸiniz için derin minnettarlığımızı ifade etmek isteriz. Cesaretiniz ve özveriniz, daha adil ve güvenli bir dünya yaratma çabamızda kritik bir rol oynuyor.

Veri Ä°ÅŸleme Amaçları ve Türleri: KiÅŸisel verileriniz, yararlanıcılarımıza hukuki, psikolojik ve sosyal destek gibi uzmanlık gerektiren hizmetler sunmak ve onları iyileÅŸme ve geliÅŸim süreçlerini takip edebilmek için iÅŸlenecektir. Bu verileriniz arasında kimlik, iletiÅŸim, özlük, mesleki deneyim, imza gibi kiÅŸisel veriler ile saÄŸlık bilgileri, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleri gibi özel nitelikli kiÅŸisel veriler yer alabilir.

Veri Paylaşımı: Toplanan kiÅŸisel veriler, en iyi hizmeti sunabilmek adına kurul üyelerimiz e diÄŸer uzman gönüllüler ve gerektiÄŸinde yetkili kurumlarla paylaşılacaktır. Bu paylaşım, yararlanıcının durumuna en uygun çözümlerin bulunması ve haklarının savunulması amacıyla yapılacaktır. Ayrıca biliÅŸim alt yapımızın yurt dışı servis saÄŸlayıcılar üzerinden yürütülüyor olması sebebiyle kiÅŸisel verileriniz bu servis saÄŸlayıcılar ile de paylaşılmış olacaktır.

Gizlilik Taahhütnamesi ve Beklentiler: Sizden, yardım saÄŸlayacağınız yararlanıcılardan toplanan kiÅŸisel verilerin gizliliÄŸini koruma ve bu verileri sadece belirlenen amaçlar için kullanma konusunda en yüksek düzeyde hassasiyet beklemekteyiz. Bu baÄŸlamda, Vicdan Vakfı'nın gizlilik taahhütnamesini imzalamanız ve bu taahhütlerinize uyma konusunda hassas olmanızı rica edeceÄŸiz.

Haklarınız: Veri sahibi olarak, verilerinizin iÅŸlenip iÅŸlenmediÄŸini öÄŸrenme, iÅŸlenmiÅŸse bu verilere iliÅŸkin bilgi alma, iÅŸlenme amaçlarını öÄŸrenme, yanlış veya eksik iÅŸlenmiÅŸse düzeltilmesini talep etme ve verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Ä°letiÅŸim ve Daha Fazla Bilgi: Her türlü soru ve talepleriniz için Vicdan Vakfı ile kisiselveriler@vicdanvakfi.org adresi üzerinden iletiÅŸime geçebilirsiniz. KiÅŸisel verileri nasıl iÅŸlediÄŸimiz ve nerelerle paylaÅŸtığımız konusunda daha faza bilgi almak için Gizlilik Politikamıza göz atabilirsiniz.
Vakıf olarak Sizleri dinlemek ve yardımcı olmak için buradayız.

Vicdan Vakfı olarak, sizinle birlikte daha güvenli ve adil bir dünya için çalışmaktan gurur duyuyoruz.

Yararlanıcı Aydınlatma Metni

Sayın Yararlanıcı,

Vicdan Vakfı olarak, yaÅŸamış olduÄŸunuz zorlukları ve karşılaÅŸtığınız adaletsizlikleri derinden anlıyor ve hissediyoruz. Sizin ve benzer durumda olan pek çok kiÅŸinin acısını hafifletmek ve yükünüzü bir nebze olsun azaltmak için buradayız. Bu süreçte, sizlere en etkili ÅŸekilde yardımcı olabilmemiz için kiÅŸisel verilerinize ihtiyacımız var. Bu veriler, sizin hikayenizi daha iyi anlamamıza ve size özel destek saÄŸlamamıza yardımcı olacaktır.

Veri Toplama ve Ä°ÅŸleme Amaçları: KiÅŸisel verileriniz, sizlere özgün ve etkin hukuki, psikolojik ve sosyal destek sunmak, durumunuzu resmi kanallar ve sosyal medya aracılığıyla duyurmak ve haklarınızı korumak için iÅŸlenecektir.

Ä°ÅŸlenecek KiÅŸisel Veri Türleri: Verileriniz arasında kimlik, iletiÅŸim, saÄŸlık bilgileri, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleri gibi özel nitelikli kiÅŸisel veriler yer alabilir. Bu bilgiler, sizin durumunuzu tam olarak anlamamız ve ihtiyaç duyduÄŸunuz spesifik yardımı saÄŸlamamız için kritik öneme sahiptir.

Veri Paylaşımı: Verileriniz, sizlere en iyi hizmeti sunabilmek adına avukatlar, psikologlar, sosyal çalışmacılar gibi alanında uzman gönüllülerimiz ve gerektiÄŸinde yetkili kurumlarla paylaşılacaktır. Bu paylaşım, sizin durumunuza en uygun çözümlerin bulunmasını ve haklarınızın savunulmasını amaçlamaktadır. Ayrıca biliÅŸim alt yapımızın yurt dışı servis saÄŸlayıcılar üzerinden yürütülüyor olması sebebiyle kiÅŸisel verileriniz bu servis saÄŸlayıcılar ile de paylaşılmış olacaktır.

Haklarınız: Veri sahibi olarak, verilerinizin iÅŸlenip iÅŸlenmediÄŸini öÄŸrenme, iÅŸlenmiÅŸse bu verilere iliÅŸkin bilgi alma, iÅŸlenme amaçlarını öÄŸrenme, yanlış veya eksik iÅŸlenmiÅŸse düzeltilmesini talep etme ve verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme gibi haklara sahipsiniz. Bu hakları kullanmak istediÄŸinizde bizimle iletiÅŸime geçebilirsiniz.

Vakıf olarak Sizleri dinlemek ve yardımcı olmak için buradayız.

Vicdan Vakfı olarak, sizinle birlikte daha güvenli ve adil bir dünya için çalışıyoruz.