Hayalimiz ve Görevimiz

Hayalimiz (Vizyonumuz): Vicdan Vakfı, vicdanın rehberliğinde daha adil, merhametli ve huzurlu bir dünya yaratma hayalini taşır.

Görevimiz (Misyonumuz): Biz, her insanın kalbinde filizlenen merhamet ve huzurun, toplumumuzun temelini oluşturduğuna inanıyoruz. Vakfımız, ayrımcılık ve önyargılardan uzak, herkes için eşit haklar ve adil muamele temeline dayanan bir dünya inşasını hedefler. Bu amaçla, eğitim, araştırma ve toplum hizmeti projeleri aracılığıyla, her bireyin içinde sıklıkla bastırılmış olan vicdanını yeniden keşfetmesine ve toplumsal sorunların çözümünde vicdanlı davranışlar sergilemesine yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Değerlerimiz, faaliyetlerimizin temelini oluşturur ve bizi yönlendirir. Adil olmak, empati sergilemek, dayanışma göstermek, cesaret ahlakı taşımak, umutlu olmak ve sorgulayıcı olmak; bu değerler, Vicdan Vakfı'nın her adımında rehberimizdir. Bu değerlerle donanmış olarak, toplumun birlik, bütünlük ve beraberliğini pekiştirmeyi, tam demokrasinin ve toplumsal barışın geliştirilmesini hedefliyoruz. Vicdan Vakfı olarak, ortak ve mutlu bir toplumsal geleceğin inşasına katkı yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

İçindeki vicdan sesini dinle ve dünyayı daha iyi bir yer yapmaya katkıda bulun.

Our Mission

Görevimiz

Vicdan Vakfı, vicdanın rehberliğinde merhamet ve huzur dolu ilişkilerin kurulmasına destek vererek ayrımcılık ve önyargıdan uzak, adil bir dünya inşasını hedefler. Eğitim, araştırma ve toplum hizmeti projeleriyle, herkesin içsel rehberi olan ve sıklıkla bastırılmış vicdanlarını yeniden keşfetmelerini amaçlar. Toplumsal sorunların çözümünde vicdanlı davranmalarını teşvik eder.

DALL·E 2024-01-09 22.52.03 - A small group of six to seven Turkish individuals, each uniqu
DALL·E 2024-01-09 22.55.33 - A group of six to seven unique Turkish individuals, each dist

Hayalimiz

Vicdanın rehberliğinde, her kalpte merhamet ve huzurun filizlendiği bir dünya.

Değerlerimiz

Adil Olmak: Herkes için eşit haklar ve adil muamele sağlamak.

Empati Sergilemek: Başkalarının duygularını, düşüncelerini ve deneyimlerini anlama ve paylaşma yeteneği.

Dayanışma Göstermek: Toplumsal sorunlara karşı birlikte hareket etme ve destek olma.

Cesaret Ahlakı Taşımak: Zorluklara ve adaletsizliklere karşı durma ve doğru olanı savunma gücü.

Umutlu Olmak: Daha iyi bir gelecek için inanç ve çaba gösterme.

Sorgulayıcı Olmak: Kendine, topluma ve sisteme karşı sorgulayıcı olmak, yanlışlıklara bahane üretmemek.

Vicdan Yolculuğumuzda Sen de Bize Destek Ol